Skip to main content

Καλαμάτα: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου (βίντεο)

Σε συναγερμό οι αρχές- Αγνοείται ο χειριστής

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε σε περιοχή κοντά στην Καλαμάτα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

Την είδηση επιβεβαιώσε το γενικό επιτελείο της Αεροπορίας, αναφέροντας: «Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας».

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι πιθανόν στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα (δεδομένου ότι είναι διθέσιο), ωστόσο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο χειριστής του είναι ένας.  Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής του. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν κατάφερε ο χειριστής να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτο ώστε να απομακρυνθεί από το αεροσκέφος πριν την συντριβή του.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Φαίνεται να έχει καταπέσει μισό μίλι από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, στη βόρεια πύλη του, στην περιοχή του Άρι, κοντά στη Μικρομάνη.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι στο σημείο ακούστηκαν εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι τα T-2 είναι εκπαιδευτικά αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των Ικάρων και το τελευταίο διάστημα είναι σε πρόγραμμα αντικατάστασης.