Skip to main content

Αλ. Γρηγορόπουλος: 163 προσαγωγές και 30 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια μετά τις πορείες

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την 15η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Φωτ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην Αθήνα έγιναν 128 προσαγωγές και 14 συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη 35 προσαγωγές και 16 συλλήψεις

Σε 163 και 30 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν χθες για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα έγιναν 128 προσαγωγές και 14 συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη 35 προσαγωγές και 16 συλλήψεις. Αντίστοιχα, πέρσι είχαν γίνει 54 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι απέδωσαν τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυξημένη ήταν η συμμετοχή στην Αθήνα σε συγκεντρώσεις και πορείες, σε σχέση με περασμένες χρονιές. Ενδεικτικά χθες συμμετείχαν περίπου 9.000 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη οι συμμετέχοντες ήταν περίπου οι μισοί.

Αλ. Γρηγορόπουλος: Ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες

Τέλος, αναφορικά με τις υλικές ζημιές που σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αυτές ήταν περιορισμένες και μεμονωμένες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ