Skip to main content

Κρήτη: Νεκρή 92χρονη σε γηροκομείο στο Ηράκλειο- Ήπιε καθαριστικό αντί για νερό

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3 συλλήψεις για το περιστατικό- Θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας σε γηροκομείο, από από κατανάλωση καθαριστικού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας μία νοσηλεύτρια φέρεται να έδωσε κατά λάθος ένα μπουκάλι με διαυγές, λευκό υγρό και το έδωσε σε 92χρονη τρόφιμο του γηροκομείου. Η νοσηλεύτρια θεώρησε πως πρόκειται για νερό καθώς έφερε εξωτερικά όλα τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Η γυναίκα φέρεται να ήπιε αρκετή ποσότητα δίχως να αντιληφθεί πως δεν πρόκειται για νερό διότι πάσχει από άνοια, αναφέρουν επίσης τα τοπικά μέσα. Σύντομα πάντως άρχισε να νιώθει έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική και λίγο αργότερα κατέληξε.

Στην πορεία έγινε καταγγελία από την οικογένειά της και πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της μονάδας, η υπεύθυνη βάρδιας και η νοσηλεύτρια που προσέφερε το μπουκάλι στην ηλικιωμένη.  Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης κατηγορείται και για παραβάσεις που αφορούν την αδειοδότηση της επιχείρησης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι δεν έχει βρεθεί ποιος τοποθέτησε το καθαριστικό μέσα στο μπουκάλι και γι’ αυτό έχουν κατασχεθεί και ελέγχονται οι κάμερες της μονάδας.