Skip to main content

Επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας, το κίνημα «Δεν Πληρώνω», καθώς και κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκαν τρία άτομα (δύο στελέχη της και ένα μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών).

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αστυνομικοί «όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας (στελέχη της ΛΑΕ) και η Δέσποινα Θανοπούλου (μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών), για τους οποίους κλήθηκε ασθενοφόρο που τους μετέφερε στα νοσοκομεία “Λαϊκό” και “Σωτηρία”».

Η ΛΑΕ σημειώνει ότι «όλη η αστυνομική δύναμη της Αθήνας ήταν παραταγμένη σήμερα στα συμβολαιογραφεία του κέντρου, που επρόκειτο να διεξαγάγουν πλειστηριασμούς. Τα συμβολαιογραφεία εν τέλει ήταν “σιδηρόφρακτα” ενώ έξω από το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο ήταν διμοιρίες των ΜΑΤ».

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ επισημαίνει ότι «η βία και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Η λεηλασία δεν θα περάσει».

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση των ΜΑΤ», ενώ καταλόγισε «εγκληματικές» ευθύνες στην κυβέρνηση.