Skip to main content

Κώστας Ιωαννίδης: Μαχητής της ζωής και της δημοσιογραφίας

Η οικογένεια της «Ναυτεμπορικής» εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την απώλειά του

Είναι κάποιοι μαχητές της ζωής των οποίων τις «μάχες» δεν τις μαθαίνουμε ποτέ. Παλεύουν αθόρυβα για ό,τι πιο σημαντικό, για την ίδια τους τη ζωή.

Ένας από αυτούς ήταν και ο αγαπητός συνάδελφος, δημοσιογράφος, Κώστας Ιωαννίδης, που έφυγε από κοντά μας, σπέρνοντας τη θλίψη στην οικογένειά του, στον χώρο της δημοσιογραφίας και στον Όμιλο της «Ναυτεμπορικής», όπου ήταν παρών μέχρι και λίγες ώρες πριν φύγει.

Ο Κώστας Ιωαννίδης έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και η υγεία του είχε παρουσιάσει επιδείνωση το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να απέχει από τις επάλξεις του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η οικογένεια της «Ναυτεμπορικής» εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε, το Σάββατο το πρωί, από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών.

Η πορεία του

Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου του 1952. Ήταν απόφοιτος της Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ένας από τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές Πυρηνικής Φυσικής στη Γαλλία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στον Δημόκριτο, όπου δεν μπόρεσε να παραμείνει λόγω γραφειοκρατίας, ενώ είχε διατελέσει και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια τόσο από τις στήλες του στην εφημερίδα και το site όσο και από την τηλεόραση ανέλυε τα αποτελέσματα του ελληνικού χρηματιστηρίου, όπως και των ξένων χρηματιστηριακών αγορών. Μάλιστα, με τις καθημερινές εκτιμήσεις του για τη δυναμική των αγορών και τις αναλύσεις του μέσω του Naftemporiki TV είχε αποκτήσει πιστό κοινό.

Στη «Ναυτεμπορική» ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 2002 ως αρθρογράφος, καθιερώνοντας τη χρηματιστηριακή στήλη «Σοφόν το Ασαφές» και στη συνέχεια με το MarketBeat στο naftemporiki.gr, για να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον καθιερωμένους αναλυτές των χρηματιστηριακών αγορών.

Παράλληλα εργάστηκε στο κανάλι SBC ως οικονομικός ρεπόρτερ από το 2007 έως το 2009, νωρίτερα είχε δουλέψει στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ως οικονομικός αναλυτής (2004-2005) και στο CityNews (1998-2000), ενώ διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Τηλεόρασης στο TeleCity (αργότερα ΤΗΛΕΑΣΤΥ) από το 1995 έως το 2000. Μιλούσε 4 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά), καθώς είχε ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο οικονομικό ρεπορτάζ είχε πολλές επιτυχίες και αποκλειστικότητες στο ενεργητικό του.

Αποχαιρετισμός στον «δάσκαλο» Σοφοκλή Β’, κατά κόσμον Κώστα Ιωαννίδη

Απαράμιλλο ταλέντο και ήθος

Αυτό, όμως, που κυρίως θα διατηρηθεί ζωντανό στις μνήμες όλων ήταν το απαράμιλλο ταλέντο του, το ήθος του, η αγάπη του για τη δημοσιογραφία και τις χρηματιστηριακές αναλύσεις, ενώ θα μείνει και ένα οδυνηρό και αναπάντητο «γιατί» να συνοδεύει τον πόνο για τον χαμό του.

Η οικογένεια της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του και ιδιαίτερα τις δύο κόρες του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην ελληνική δημοσιογραφία και είχε ακόμη να προσφέρει πολλά στον χώρο.

Η κηδεία του Κώστα Ιωαννίδη θα τελεστεί στο Νεκροταφείο του Π. Φαλήρου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ.