Skip to main content

Β. Λεβέντης: Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει κανένα από τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, ενώ προέβλεψε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε διπλές εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm» ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι οι κυβερνώντες «θα τα ψηφίσουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία» κερδίζοντας έτσι «λίγες εβδομάδες στις καρέκλες». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας «θα πάει σε εκλογές, παρότι θα ψηφίσει τα μέτρα» καθώς, όπως είπε, η κοινωνία δεν θα αντέξει νέα μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταρρεύσει δημοσκοπικά». «Εάν αργήσει πολύ, θα πέσει πολύ χαμηλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το θέλει ο κ.  Τσίπρας. Άρα, θα γίνουν εκλογές σύντομα με σταυρό, αλλά και η Ν.Δ. που θα έρθει δεν θα αντέξει περισσότερο από έξι μήνες και οι εκλογές που θα γίνουν τότε θα είναι με απλή αναλογική. Τότε θα έχουμε την οικουμενική κυβέρνηση την οποία ζητάω χρόνια τώρα και η οποία θα γίνει με καθυστέρηση επτά ετών», προέβλεψε.

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως όσο δεν συστήνεται ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των εταιρειών έρευνας, τόσο αυξάνεται η καχυποψία των πολιτών. «Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι έρευνες έδειχναν την Ένωση Κεντρώων στο 2% και πήραμε 4%. Εγώ βλέπω άλλη δυναμική στην κοινωνία και άλλη πραγματικότητα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ακόμη, ότι η Ν.Δ. δεν είναι 16 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαφορά τους κυμαίνεται γύρω στις 6-7 μονάδες. Και το ΠΑΣΟΚ το δίνουν ανεβασμένο γιατί η Ν.Δ. θέλει να δημιουργήσει το ”δεκανίκι” της», υποστήριξε.