Skip to main content

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα

Μέσω Καΐρου έφτασαν 12 Έλληνες και μέλη των οικογειών τους- Συνολικά 16 πέρασαν χθες από τη Ράφα

Με ειδική πτήση μέσω Καΐρου έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες από τη μεθόριο της Ράφα στην Αίγυπτο.

Πρόκειται για 12 Έλληνες και μέλη των οικογειών τους, οι οποίοι ταξίδεψαν μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος τους περίμεναν πολλοί συγγεινείς και φίλοι, οι οποίοι αγωνιούσαν να τους δουν καθώς είχαν περιορισμένες επικοινωνίες μαζί τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αφιχθέντων στην τηλεόραση του Ant1, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα καθώς αν και μπόρεσαν να γυρίσουν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους, η εικόνα που αφήνουν πίσω τους είναι αποκαρδιωτική.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι συνολικά 16 άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι 12 εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός των υπόλοιπων τεσσάρων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό