Skip to main content

Ισραήλ – Χαμάς: Τι έχει γίνει στην 1η εβδομάδα ενός σκληρού πολέμου με 2.300 νεκρούς

REUTERS/Ashraf Amra

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου εξαλειφθεί η Χαμάς από προσώπου γης, έχει διαμηνύσει το Ισραήλ

Ο κόσμος όλος έχει στραμμένο το βλέμμα με αγωνία στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς αναμένεται η χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς, που θα οδηγήσει στη δεύτερη φάση του πολέμου. Ενός πολέμου πολύ κοντά στη γειτονιά μας, με εικόνες φρίκης, ανείπωτο πόνο και εξελίξεις, που πυροδοτούν φόβους για μία ευρύτερη, περιφερειακή σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Ας θυμηθούμε τις κυριότερες εξελίξεις:

  • Το περασμένο Σάββατο η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ κα σε μία πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση άφησε πίσω της χιλιάδες θύματα. Με τους τρομοκράτες της να ανοίγουν πυρ αδιακρίτως σε ένα φεστιβάλ μουσικής και να μπαίνουν σε σπίτια, προχωρώντας σε κάθε είδους φρικαλεότητες, περισσότεροι από 1.300 άμαχοι σκοτώθηκαν, χιλιάδες τραυματίστηκαν και πάνω από 120 κρατούνται όμηροι.
  • Το Ισραήλ απάντησε σφυροκοπώντας ανελέητα τη Γάζα. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και 338.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
  • Επέβαλε επίσης πλήρη αποκλεισμό της Γάζας, αποκόπτοντας την παροχή νερού, τροφίμων και καυσίμων έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι.
  • Το Ισραήλ έχει επίσης συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 300.000 εφέδρων, στα σύνορα με τη Γάζα.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr