Skip to main content

Guardian: Η φωτογραφία από τη φωτιά της Β. Εύβοιας στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της Ευρώπης

SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 συγκαταλέγεται η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από την καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια.

Τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από το 2021 με την κραυγή της κυρίας Παναγιώτας που βλέπει τις Γούβες στη Βόρεια Εύβοια να καίγονται, επέλεξε ο Guardian ως βασική, στο θέμα του για τα τελευταία 50 χρόνια της Ευρώπης.

«Σε αυτό που έχει γίνει ετήσιο φαινόμενο, δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, κοστίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν η πόλη του Λαγκαδά, κοντά Θεσσαλονίκη, σημείωσε θερμοκρασίες ρεκόρ 47,1C.

Τις πυρκαγιές στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και της Κρήτης, ακολούθησε μια καταστροφική πυρκαγιά στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Εύβοια, καίγοντας σχεδόν 50.000 εκτάρια πευκοδάσης και ελαιώνες».

Ο Guardian αναφέρεται και στις δυστοπικές εικόνες με τις εκκενώσεις με φέρι μποτ στη Λίμνη Ευβοίας και το Πευκί, που τώρα βέβαια έχουν πλημμυρίσει με την κακοκαιρία Elias: «απομακρύνθηκαν με φέρι μποτ και μικρά σκάφη πάνω από 2.000 άτομα».

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Guardian