Skip to main content

Συναγερμός για την επικείμενη κακοκαιρία – Έκτακτη διυπουργική υπό τον Β. Κικίλια

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μεταξύ άλλων τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και τη δυτική Θεσσαλία, όπου η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη συγκαλείται σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, που ακόμη δεν έχει «συνέλθει» από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου των σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που παρέμεναν κλειστά και την προσωρινή μεταστέγαση των σχολικών μονάδων όπου υπάρχουν ακόμη προβλήματα.