Skip to main content

Θεοκλής Ζαούτης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Τα ηνία του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Την παραίτησή του από τον ΕΟΔΥ υπέβαλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεοκλής Ζαούτης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας που μίλησαν στη «Ν» τα ηνία του ΕΟΔΥ αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συντονίζει αυτές τις ημέρες την επιχειρησιακή δράση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, που έχει στηθεί στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες. Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ αναμένεται εντός της ημέρας.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για αντικατάσταση του κ. Ζαούτη λόγω της συνεχούς απουσίας του στο εξωτερικό.

Ο κ. Ζαούτης είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας τον Οκτώβριο του 2021.

INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 ήταν µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού του υπουργείου Υγείας.