Skip to main content

Φαρκαδόνα: Μαζική μήνυση κατοίκων – «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

«Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία λέει ο δικηγόρος ενώ καταγγέλλει επίσης πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

To φράγμα του Ενιπέα καταστράφηκε επίτηδες προκειμένου να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας και να πλημμυρίσουν χωριά, υποστηρίζουν  κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνας Τρικάλων, 30 εκ των οποίων κατέθεσαν ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Οπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.