Skip to main content

Λάρισα: Έως και τα 2,5-3 μέτρα η στάθμη των υδάτων στις πλημμυρισμένες συνοικίες

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η πόλη του θεσσαλικού κάμπου βιώνει δραματικές ώρες με ολόκληρες συνοικίες να έχουν καλυφθεί από νερό και λάσπες - Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί πολιτών

Στα δυόμισι με τρία μέτρα έχει ανέβει η στάθμη των νερών σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά και Ιπποκράτη, στη Λάρισα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ίδιος σημείωσε πως το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η πόλη του θεσσαλικού κάμπου βιώνει δραματικές ώρες με ολόκληρες συνοικίες να έχουν καλυφθεί από νερό και λάσπες. Η στάθμη του Πηνειού έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 10 μέτρα ενώ το όριο ασφαλείας είναι στα 6,4 μ.

Στις πλημμυρισμένες εκτάσεις της Γιάννουλης Λάρισας η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει κι άλλο με την αγωνία των κατοίκων να είναι διάχυτη. Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίζοντας πολίτες.

Ο τεράστιος όγκος υδάτων από τον Πηνειό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας. Πολλές νταλίκες έχουν εγκλωβιστεί στα διόδια των Μαλγάρων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. είχε δεχθεί συνολικά 7.687 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από την Τρίτη έως σήμερα το πρωί, εκ των οποίων 5.427 κλήσεις στη Θεσσαλία.