Skip to main content

Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά: «Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο»

Οι συλληφθέντες του Blue Horizon. (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιος ήταν ο 36χρονος που χάθηκε κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αδερφός του 36χρονου που βρήκε τον θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο Blue Horizon στο άκουσμα της τραγικής είδησης ενώ με σπαρακτικά λόγια μίλησε ένας από τους άλλους αδελφούς του, καθώς το θύμα προερχόταν από οικογένεια 10 μελών.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου. Ο αδερφός μου ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση» ήταν τα λόγια της αναγγελίας θανάτου.

Κάτοικος Αγίου Νικολάου, περιγράφει στην ΕΡΤ:

«Ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια…Χωρίς δουλειά, βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…

Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο…

Σε έναν κόσμο σκληρό που απορρίπτει εύκολα περιθωριοποιεί και πολλές φορές στιγματίζει το διαφορετικό πλήρωσε με τη ζωή του μια αργοπορία να επιβιβαστεί στο καταραμένο εκείνο πλοίο χθες το βράδυ στον Πειραιά…Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο, μια κακόγουστη φάρσα…Μέχρι που βρέθηκε στο κενό…Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας…»