Skip to main content

Δήμαρχος Διονύσου: Αποφύγαμε τα χειρότερα στη φωτιά της Σταμάτας

Δήμος Διονύσου

Ο Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σταμάτα Αττικής.

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα», ανέφερε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Σταμάτα Αττικής το μεσημέρι, και η οποία όμως πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο κ. Καλαφατέλης τόνισε τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέδραμαν, πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλους και στελέχη του δήμου, αντιδημάρχους και αιρετούς. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προστασία της περιοχής μας και των συμπολιτών μας».

Nick Paleologos / SOOC

Ο δήμαρχος Διονύσου ανέφερε ακόμη πως δεν έχουν προκύψει σημαντικές ζημιές, αν και κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και αποφεύχθηκε η επέκτασή της. Ο δήμος διέθεσε και πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης πολιτών από το σημείο της φωτιάς. Για τις επόμενες ώρες θα υπάρξει αυξημένη επιφυλακή στα σημεία της πυρκαγιάς λόγω του φόβου αναζωπυρώσεων.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην Προκόνησο Σταμάτας, αλλά λόγω και του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσαν και εθελοντες της Ροδόπολης, του Μαραθώνα και των γύρω περιοχών. Πολύ γρήγορα έφτασαν και τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ. Εστάλη μάλιστα προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Γαλλία, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. Το άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι αλλοδαπός υπήκοος, προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα μετά από υποδείξεις περιοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ