Skip to main content

Περιφέρεια Αττικής: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Βόρειο και Κεντρικό Τομέα

Σε περίπου 7 χιλιάδες ωφελούμενους, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Αττικής οι διανομές τροφίμων σε 2.500 ωφελούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Ήδη έχουν διανεμηθεί 8 είδη ξηρών προϊόντων, 6 είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής, νωπά προϊόντα και είδη οπωροπωλείου στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων και Κηφισιάς, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα γίνουν διανομές και στον δήμο Χαλανδρίου.

Προϊόντα διατέθηκαν και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διανομή σε πάνω από 4 χιλιάδες ωφελούμενους σε δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Στο μεταξύ, από τις 11 έως και 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος σε 4.710 ωφελούμενους, ως εξής:

Δευτέρα 11/9:

Δήμος Ζωγράφου

ΜΚΟ Αποστολή Ζωγράφου, Δήμος Δάφνης-Υμηττού

ΜΚΟ Αποστολή Δάφνης

Τρίτη 12/9: Δήμος Βύρωνα

Τετάρτη 13/9: Δήμος Καισαριανής, δήμος Ηλιούπολης

Πέμπτη 14/9: Δήμος Γαλατσίου, δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε πακέτα:

Είδη παντοπωλείου: αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, μαρμελάδα.

Νωπά προϊόντα: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, μήλα.

Πακέτο καθαριστικών και ειδών ατομικής υγιεινής: σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, μωρομάντιλα.

Βρεφικά είδη: πάνες.

Παράλληλα, θα προωθηθούν οι αδιάθετες ποσότητες των νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40.

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Κατά τη θητεία μας έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τους στηρίξουμε, όπως είχαμε δεσμευθεί. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των αδύναμων, έμπρακτα και στοχευμένα», υπογραμμίζει σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.