Skip to main content

Κύθνος-βίντεο: Διεθνικό κύκλωμα διακινητών πίσω από τη νέα μεταφορά 77 παράτυπων μεταναστών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Για ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες δεκάδες παράτυπους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μυρσινιάς, βορειοδυτικά της Κύθνου, ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι λιμενικές Αρχές Κύθνου, Τήνου, Μήλου και Κέας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη, δύο ιδιωτικά σκάφη, καθώς κι ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

Οι συνολικά 80 αλλοδαποί (66 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά) μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σε δύο περιπολικά σκάφη με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους κι οδηγήθηκαν στον λιμένα Μέριχα της Κύθνου. Στη συνέχεια προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Μακεδών» στον λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν μεταξύ αυτών 45χρονος Μολδαβός, 44χρονος Ουκρανός και 32χρονος Ιρακινός, ως οι διακινητές.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στον λιμένα Μέριχα, όπου και κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Βίντεο: Αφίξεις παράτυπων μεταναστών στη Μύκονο – Συλλήψεις διακινητών σε Κύμη, Πάτμο