Skip to main content

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ακόμη 2 προσαγωγές στο Μενίδι

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Νωρίτερα, είχαν προσαχθεί 2 άτομα στον Αυλώνα

Σε δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό προχώρησαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικοί του Α.Τ. Μενιδίου προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ανδρών, ηλικίας 31 ετών, που επέβαιναν σε όχημα και κρίθηκε ότι κινούνταν ύποπτα στην οδό Φιλίας των Λαών.

Νωρίτερα, είχαν προσαχθεί δύο άτομα στον Αυλώνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Συνολικά, συνεπώς, έχουν προσαχθεί δύο ύποπτοι στο Μενίδι και δύο στον Αυλώνα.

Β. Κικίλιας: Θα σας βρούμε

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για «αλιτήριους εμπρηστές», στους οποίους έστειλε μήνυμα πως «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε».

Όπως είπε, έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα, στους πρόποδες της Πάρνηθας, από τις 8 το πρωί.

Ανέφερε επιπλέον ότι αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό που πιθανόν εμπλέκεται, καθώς και ότι γίνονται προσαγωγές. «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: