Skip to main content

Δίκη πρώην σκηνοθέτη «Σασμού» για βιασμό: Αθώωση λόγω αμφιβολιών προτείνει ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI

Τι είπε απολογούμενος ο σκηνοθέτης

Να κηρυχθεί αθώος λόγω σοβαρών αμφιβολιών ο πρώην σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», ο οποίος κατηγορείται για βιασμό γυναίκας ηθοποιού το 2010, ζήτησε ο εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Έχω σοβαρές αμφιβολίες, μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό. Αυτά που υποστηρίζει η καταγγέλλουσα δεν αντέχουν στην κοινή λογική. Είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία. Η παθούσα έδωσε μια ψυχρή κατάθεση, δεν έδειξε ότι το είχε ζήσει. Αντιθέτως, βιωματικές ήταν οι καταθέσεις Γιαννάτου και Διδασκάλου. Θα μου πεις είναι ηθοποιοί…», είπε στην εισήγησή του ο εισαγγελέας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της εάν είχε οριστεί ιατροδικαστής για την ύπαρξη σημάδια άσκησης βίας.

«Πώς μένεις με τον βιαστή σου για 30 λεπτά;»

Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογένειά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής; Είναι ένας άγνωστος που τη γνώρισε σε μπαρ; Υποτίθεται ότι ο σκοπός της μέθης ήταν να ολοκληρώσει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε; Γιατί σταμάτησε ο κατηγορούμενος; Πάνω στη βιολογική στιγμή κι όμως σταμάτησε. Το θύμα μετά τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Του λέει “να πάω στο *** (όνομα επιχείρησης). Μπορούσε να πάει στο σπίτι της, υπάρχουν γυναίκες που θα ούρλιαζαν. Πώς μένεις με το βιαστή στο αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών; Δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία και επιχειρεί να πιαστεί “από τις κλωστές”».

Η απολογία του κατηγορουμένου

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Δήλωσα παραίτηση από τη δουλειά μου και δεν έχω βγει σε κανάλια να μιλήσω. Υπήρχαν φήμες ότι είμαι εγώ για την καταγγελία και βγήκε μόνος μου και είπα ότι είμαι αυτός που λέει αυτή η κυρία. Σεβόμενος το metoo και την οικογένειά μου. Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μένεις μόνος σου, εγώ δεν έμεινα ούτε μια στιγμή. Τα παιδιά μου είναι εδώ, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι ηθοποιοί της σειράς, οι συμμαθητές μου. Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν, αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής», είπε στην αρχή της απολογίας του ο κατηγορούμενος και έδωσε τη δική του εκδοχή για την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται.

«Ήμασταν στο μπροστινό κάθισμα και φιλιόμασταν και μετά πήγαμε στο πίσω κάθισμα για πιο άνετα. Δε θυμάμαι πόσο είχε προχωρήσει η κατάσταση και μου λέει “σταμάτα”. Εγώ σταμάτησα και της λέω “έπαθες κάτι;”. Μου λέει “θέλω να φύγουμε και να πάμε στο μαγαζί, στις φίλες μου”. Να σε πάω λέω, άντε τα καθίσματα πίσω, άντε να βγω να κουμπώσω τα παντελόνια, άντε να φύγουμε. Εγώ σε όλο τον δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι, αν την πόνεσα, αν έκανα κάτι και δεν μιλούσε. Πήγαμε στο κλαμπ, τη ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί της, δεν απάντησε, εγώ πήγα να δω τι έχει. Εκείνη ήταν μια χαρά, μιλούσε με τους φίλους της, αλλά εμένα με αγνοούσε. Κι έφυγα. Πήρα τον Βαζάκα (φίλος του σεναριογράφος) να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως τη βίασα. Του λέω “πλάκα μου κάνεις; Τι μ@@@@@@ς είναι αυτές; Γυρίζω πίσω να την πάω να καταθέσει σε όποιο  αστυνομικό τμήμα θέλει και να είμαι δίπλα της”. Αυτά μέχρι τις 3 τα ξημερώματα».

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κατέθεσαν ήταν οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή και Βύρων Κόλασης, ενώ αναγνώστηκαν και ένορκες καταθέσεις όπως της Μιμής Ντενίση και της Άντας Λιβιτσάνου.

naftemporiki.gr