Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Νέα φωτιά στο δάσος της Δαδιάς

Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αμέσως στάλθηκαν στο σημείο πυροσβεστικά αεροπλάνα

Πυρκαγιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας με τις δυνάμεις να σπεύδουν να την αντιμετωπίσουν πριν επεκταθεί. Η φωτιά ξέσπασε στην θέση «Γκίμπρενα» στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.  Μάλιστα υπάρχουν αναφορές- σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ότι η πυρκαγιά καίει σε τμήμα που είχε μείνει ανέγγιχτο από την περσινή μεγάλη φωτιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στην θέση Γκίμπρενα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα μέτωπα στον Έβρο

Τα μέτωπα στον Έβρο έχουν φουντώσει εκ νέου. Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά ,όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το δάσος απειλείται λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, «δίνοντας» κατά διαστήματα ριπές των 8 έως και 9 μποφόρ.

Έρχονται αεροσκάφη από Κύπρο και πυροσβέστες από Ρουμανία
Πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο, καθώς και επίγειες δυνάμεις από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του.

«Ως απάντηση στις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα, επιστρατεύουμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του rescEU με έδρα την Κύπρο και μια πυροσβεστική ομάδα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. για την υποστήριξη των εθνικών ομάδων» επισημαίνει ο κ. Λέναρσιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Live οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές