Skip to main content

65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο- Τα ενεργά μέτωπα

(EUROKINISSI)

Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5. Και σήμερα και αύριο.

Στην χώρα μας εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

  • Στην Αλεξανδρούπολη το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο είναι στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Επιχειρούν 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρα από ΟΤΑ, ΕΛ.ΑΣ, ΓΕΕΘΑ
  • Στον Πρόδρομο Βοιωτίας το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της παραλίας Σαράντη. Επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα, 2 ελικόπτερα. Κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Προδρόμου και Σαράντη, γυναίκα που είχε βγει σε κεντρικό δρόμο και ζήτηση βοήθεια για ηλικιωμένο άνδρα που βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα διαπιστώθηκε ότι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική έκεθση.
  • Στα Ψαχνά Ευβοίας η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης. Επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα.

19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

  • Πυρκαγιά μαίνεται επίσης στην Άνω Δροσινή Ροδόπης, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5. Και σήμερα και αύριο. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Αυτή η ακραία κατάσταση που βιώμουμε θα ευνοήσει ακόμη περισσότερο την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Είμαστε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα και καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», συνέχισε τονίζοντας ότι οφείλουμε να τηρούμε τις συστάσεις των αρχών και να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές.