Skip to main content

Αδερφός Μιχάλη: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη – Εγκληματική αμέλεια και αδράνεια της ΕΛΑΣ»

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Μιχάλη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας - Τι ζητεί με υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη, που δολοφονήθηκε κατά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη Δευτέρα.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου» δήλωσε ο αδελφός του θύματος εξερχόμενος των δικαστηρίων, την ώρα που συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Ο ίδιος κατέθεσε ένα υπόμνημα-αίτημα στην ανακρίτρια με το οποίο ζητεί να διενεργηθούν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης  λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Ειδικότερα ο αδελφός του θύματος ζητεί:

  • «Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.
  • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ», «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
  • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και  την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να διερευνηθεί αν είχαν μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
  • Να κληθούν μάρτυρες από παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους.
  • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
  • Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο αδερφός του Μιχάλη δηλώνει πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων.

Εγκληματική αμέλεια

Στο υπόμνημα ο αδελφός του 29χρονου θύματος, ο οποίος αφού αναφέρει ότι επαφίεται και εμπιστεύεται μόνο την ελληνική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους Έλληνες συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφια».

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά…»

facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL

Στο υπόμνημα του αδελφού του Μιχάλη επισυνάπτεται απόσπασμα από το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας».

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους,

Tριγυρίζουν εκεί. 

Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν 

μέσα στην καρδιά μας,

τόσο που ο πόνος κάτω απ΄τα πλευρά μας

δεν είναι πια απ΄τη στέρηση,

μα από την αύξηση…

Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…»

(ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην Ελευσίνα γραφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον αδικοχαμένο Μιχάλη, που κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης. 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ένδειξη πένθους και τιμώντας τη μνήμη του φιλάθλου της η ΑΕΚ τοποθέτησε μία μεγάλη φωτογραφία του Μιχάλη στις γιγαντοοθόνες δεξιά και αριστερά της εισόδου στην Opap Arena με την επιγραφή «Αθάνατος».

naftemporiki.gr