Skip to main content

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της Εισαγγελέως για το θέμα των παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Για τις καταγγελίες κατάληψης παραλιών από beach bar

Εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών Σύρου να διερευνηθούν δημοσιεύματα του τύπου  που αφορούν στην κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και στην λειτουργία καταστήματος σε παραλία στη Σέριφο , το οποίο αν κι έχει σφραγιστεί από τον δήμο, λειτουργεί κανονικά, έδωσε η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι κάτοικοι της Πάρου διαμαρτύρονται καθώς οι παραλίες έχουν  καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ, όπως καταγγέλλουν, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους, παρεμποδίζοντας όσους δεν  θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Μάλιστα, στην Πάρο έχει δημιουργηθεί με την πρωτοβουλία των κατοίκων η “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες”

Οι κάτοικοι του νησιού που δημιούργησαν την κίνηση υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών της Πάρου και διαμηνύουν πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε».

Στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ολυμπία Λαμπροπούλου, αναφέρει: «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Σέριφος: Καταγγελίες από τον Δήμαρχο

Καταγγελίες για επιχείρηση beach bar στην Σέριφο που λειτουργεί παράνομα είχε κάνει ο Δήμαρχος του νησιού.

Σε δήλωσή του είχε αναφέρει:

«Η επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Στην παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει:

«Σχετικά με τις καταγγελίες ας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».