Skip to main content

Ο Π. Μήτκας (Εθν. Αρχή Ανώτ. Εκπαίδευσης) στο NaftemporikiTV για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με διακρατικές συμφωνίες

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κριτήρια για να αποφασίσουμε εάν ένας διδακτικός οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει ως Πανεπιστήμιο ή όχι, αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να τα αναπτύξουμε μέσα στο επόμενο διάστημα»

Στην Εκπομπή «12:00-14:00» της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε ο Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο κ. Μήτκας μεταξύ άλλων σχολίασε πως «Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Πανεπιστημίων, είναι ο εθνικός φορέας διασφάλισης ποιότητας της εκπαίδευσης και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς το Υπουργείο Παιδείας για μια σειρά από θέματα».

Στη συνέχεια ο κ. Μήτκας ανέφερε πως «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κριτήρια για να αποφασίσουμε εάν ένας διδακτικός οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει ως Πανεπιστήμιο ή όχι, αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να τα αναπτύξουμε μέσα στο επόμενο διάστημα με βάση που θα ζητηθεί η εμπλοκή της αρχής σε αυτή τη διαδικασία, θα δούμε τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να καταγράψουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να δούμε με ποιον τρόπο και να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να τα κρίνουμε».

Τέλος ο κ. Μήτκας υποστήριξε πως «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου είναι εκπαιδευτικός και ερευνητικός, ένα πανεπιστήμιο πρέπει να κάνει και τα δύο, άρα θα πρέπει να έχει διδάσκοντες που θα επιλέγονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και έχουν ακαδημαϊκά προσόντα, θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές ανάλογα με το αντικείμενο του προγράμματος σπουδών, πρέπει να δούμε πως ο τρόπος λειτουργίας των Δημοσίων Πανεπιστημίων θα μεταφερθεί στα μη κρατικά Πανεπιστήμια».