Skip to main content

Γ. Αρτοποιός: Τιτάνιες προσπάθειες στο Λουτράκι

Dimitris Kapantais / SOOC

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι. Αναμένουμε πώς θα εξελιχθεί στο Δαφνί».

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια» για τις πυρκαγιές τόνισε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Για το Λουτράκι τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι είναι μια δύσκολη περίπτωση. «Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε την πυρκαγιά επάνω από την εθνική οδό. Ωστόσο υπήρχε μια έξαρση του φαινομένου των καιρικών συνθηκών με πολύ ισχυρά ρεύματα ανέμων τα οποία επικρατούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά πλησίασε την εθνική οδό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από αέρος και από επίγειες δυνάμεις ούτως ώστε να κρατήσουν αυτή την πυρκαγιά. Έχει δυναμική το φαινόμενο, είναι όλες οι δυνάμεις εκεί με πολλά μέσα: 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν αυτή τη στιγμή 4 ελικόπτερα. Οπότε γίνεται μεγάλη προσπάθεια».

Για τα Δερβενοχώρια

«Με τους στροβιλισμούς και τις ριπές του ανέμου, τις θερμές μάζες του αέρα μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο. Το πύρινο αυτό μέτωπο κινείται δυτικά. Γι’ αυτό και δόθηκε από το 112 η εντολή ουσιαστικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές αυτές περιοχές όσο και από τη νότια περιοχή. Τώρα έχει έρθει τελικά στο νότιο κομμάτι προς τη Μάνδρα, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί νέο 112, ούτως ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών».

Για το νέο μέτωπο που καίει στο Δαφνί δήλωσε ότι είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά γίνεται άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις κολώνες της ΔΕΗ που υπάρχουν εκεί απάντησε ότι η πυρκαγιά είναι μεν κοντά, αλλά δεν έχει να κάνει με το δίκτυο της ΔΕΗ η φωτιά αυτήν την στιγμή.

Live όλες οι εξελίξεις