Skip to main content

Tagesschau: Καύσωνας και πυρκαγιές στην Ελλάδα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η πολιτική προστασία διέταξε την εκκένωση πολλών κατοίκων, εκκενώθηκαν θερινές κατασκηνώσεις για παιδιά. Σε πολλά χωριά ανατολικά της Αθήνας και δυτικά, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λουτράκι , κάηκαν και σπίτια»

Μετά από την υπερβολική ζέστη και την ξηρασία, η Ελλάδα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις πρώτες δασικές πυρκαγιές εφέτος, που έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα», γράφει η γερμανική Tagesschau.

«Η πολιτική προστασία διέταξε την εκκένωση πολλών κατοίκων, εκκενώθηκαν θερινές κατασκηνώσεις για παιδιά. Σε πολλά χωριά ανατολικά της Αθήνας και δυτικά, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λουτράκι , κάηκαν και σπίτια», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Το κράτος κάνει τα πάντα για να περιορίσει τις φωτιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες. «Η προτεραιότητα στην πυρόσβεση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι πυρκαγιές είναι επίσης συνέπεια της κλιματικής κρίσης, η οποία γίνεται αισθητή όλο και πιο έντονα»