Skip to main content

Β. Κικίλιας: 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές- Άμεση θα είναι η καταγραφή των ζημιών

Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ»

Σε ενημέρωση σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Επεσήμανε ότι το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ επιχείρησαν στα μέτωπα 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα. «Σήμερα είτε από αμέλεια είτε από εγκληματική αμέλεια είτε αποκλεισμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές» υπογράμμισε.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό». Ακόμη, επισήμανε ότι σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην καταγραφή των ζημιών σημειώνοντας ότι θα είναι άμεση, ενώ και η αποκατάσταση αυτών θα γίνει με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης έκανε λόγο για δύο συλλήψεις ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Ακόμη ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι πριν από λίγο ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης, δύο ανδρών , ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πυρκαγιές: Φιλοξενία πυρόπληκτων σε ξενοδοχεία