Skip to main content

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου: Στις φλόγες σπίτια – Νέο μήνυμα του 112 (βίντεο)

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Upd. 17:59. Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου και έχει φτάσει μέχρι την περιοχή του Καλαμακίου, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Μέσω μηνύματος από το 112, κλήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη να εκκενώσουν προς Λουτράκι. 

Νεότερο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κλειστές η νέα και η παλαιά εθνική οδός – Διακοπή κυκλοφορίας στον προαστιακό

Εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Η κυκλοφορία διεκόπη από τον από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου.

Στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου) διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό.

Την ίδια ώρα, με εντολή της αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία του προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής.