Skip to main content

Λακωνία: Συνελήφθησαν οι διακινητές των 111 μεταναστών (βίντεο)

Φωτογραφία του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. από τη Λακωνία

Έξι άτομα στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι από τους 111 είναι τώρα σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών.

Χειροπέδες σε 25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των εκατοντάδων μεταναστών που διασώθηκαν στη Λακωνία, έβαλαν οι λιμενικοί, καθώς τους εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή.

Το ιστιοφόρο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά βυθίστηκε.

Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι βραδινές ώρες της Κυριακής από το Λιμενικό οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών στην περιοχή πλησίον φάρου Μαλέα Λακωνίας, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Κ.ΕΠΙΧ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών στην περιοχή. Για το σημείο απέπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εντόπισαν το ιστιοφόρο, ενώ οι 111 επιβαίνοντες είχαν ήδη αποβιβαστεί σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός δια θαλάσσης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε παράδοση προμηθειών στους μετανάστες με τη χρήση βοηθητικών σκαφών των περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από ξηράς αναχώρησαν πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από στελέχη της λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών και κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νεάπολης και απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους εν λόγω αλλοδαπούς, πρωινές ώρες χθες.

Οι 111 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, της ΕΛ.ΑΣ και του τοπικού δήμου.

Μετά από ιατρική εξέταση, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε ατόμων και ενός συνοδού στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε νοσηλευτική μονάδα της Σπάρτης, όπου και παραμένουν.