Skip to main content

Παιδίατρος Νοσοκομείου Παίδων: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Τζωρτζίνα θα οδηγηθεί στον θάνατο»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η μητέρα ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε "ελάτε, το παιδί κάνει επεισόδιο"».

Με την κατάθεση της παιδιάτρου του νοσοκομείου  Παιδων Κωνσταντίνας Πατούνη συνεχίστηκε η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η μάρτυρας ανέφερε στους δικαστές ότι η κατάσταση της Τζωρτζίνας δεν προμήνυε κάποια ανησυχία.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί με σταθερό οξυγόνο και σφύξεις. Όταν φύγαμε από το νοσοκομείο την Παρασκευή, κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στον θάνατο» κατέθεσε.

«Η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη όταν μας ενημέρωνε»

Όπως είπε, η 9χρονη Τζωρτζίνα, δύο μέρες πριν από τον θάνατό της, είχε παρουσιάσει επεισόδια.

«Φτάνουμε στην Παρασκευή και εκεί μας ειδοποίησε η μάνα για το πρώτο επεισόδιο. Μας είπε ψύχραιμα “ελάτε”. Το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό, ταχυκαρδία, το κεφάλι ήταν γυρισμένο αριστερά, οι κόρες ήταν μυδριασμένες. Χορηγήσαμε οξυγόνο. Με το ενδεχόμενο να είναι σπασμοί, χορηγήσαμε και αγωγή. Το επεισόδιο κράτησε τρία λεπτά. Βγήκαμε από τον θάλαμο, συνεχίσαμε και 11:25 μας είπε πάλι η μαμά πως κάτι συνέβη. Ήταν ένα παρόμοιο επεισόδιο, με πιο σύντομη διάρκεια, 1,5 λεπτού. Στο τρίτο επεισόδιο δεν ήμουν παρούσα, ενημερώθηκα από συναδέλφους» ανέφερε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Πώς γινόταν η ειδοποίηση από τη μητέρα;

Μάρτυρας: Ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε “ελάτε, κάνει επεισόδιο”. Εμείς ήμασταν στον διάδρομο και κάναμε επισκέψεις σε θαλάμους.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ανέφερε ότι τα επεισόδια της μικρής «ήταν σύντομα και λύθηκαν εύκολα και γρήγορα».

naftemporiki.gr