Skip to main content

Έκλεβαν μετασχηματιστές και καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ – Τέσσερις συλλήψεις, πάνω από 1 εκατ. ευρώ «τζίρος»

ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 173 κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος στη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρο τον Νομό έβαλε το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερα άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων έχει ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο αυτοκίνητα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα.

Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο στο ένα από αυτά, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, οι δράστες δεν σταμάτησαν στο σήμα στάσης των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, ενώ το όχημα εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες και το ακινητοποίησαν.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πηνία χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και 6 κομμάτια καλωδίων, 4 μέτρων περίπου το καθένα, συνολικού βάρους 80 κιλών.

Όπως προέκυψε, τα εν λόγω υλικά προέρχονται από τρεις μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ και είχαν αφαιρεθεί πρώτες πρωινές ώρες χθες από στύλο που τροφοδοτούσε αντλιοστάσιο του δήμου Παλαμά, ενώ η αξία τους εκτιμάται σε 35.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, γαλλικά κλειδιά, σκεπάρνι, γάντια κ.ά.), καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 14 Ιανουαρίου 2023 έως και χθες, , συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.031.800 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.