Skip to main content

Εκλογές 2023: Στη Βουλή η Κ. Σπανού- Επέδωσε τα εκλογικά αποτελέσματα 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις 11:00 αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη Βουλή έφτασε λίγο πριν τις 09:30 το πρωί η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού για να παραδώσει στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου.

Μετά τη σύντομη συνάντησή τους στο Μέγαρο της Βουλής, ο κ. Τασούλας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έπειτα η κ. Σακελλαροπούλου θα επικοινωνήσει με αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11:00 προκειμένου να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 13:00 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Διαβάστε εδώ ποια στελέχη πρώτης γραμμής αναμένεται να πάρουν υπουργεία.