Skip to main content

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Απολογείται ο 32χρονος – Στο «μικροσκόπιο» μηνύματα και εργαστηριακές εξετάσεις

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ποιος (ή ποιοι) είναι οι δράστες της δολοφονίας

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω, με τις Αρχές να βάζουν στο «μικροσκόπιο» τα τελευταία μηνύματα του θύματος με τον Πολωνό σύντροφό της. Σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι, απολογείται ο 32χρονος βασικός ύποπτος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος επιμένει πως δεν σκότωσε την 27χρονη.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης. Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του βασικού ύποπτου. Ο 32χρονος τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της αρπαγής, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο ενδέχεται να αλλάξει.

Ο αλλοδαπός επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που διορίστηκε από το δικαστήριο, Ζαφείρη Δρόσο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ωστόσο πήρε εκ νέου προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονίας της αλλοδαπής, έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά παντός υπευθύνου και οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω αλλά και του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας δημοσιεύτηκε η ιατροδικαστική εξέταση που δείχνει ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος, εάν δηλαδή ο θάνατός της προκλήθηκε από πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

«Κλειδί» στις έρευνες αναμένεται να αποτελέσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ποιος (ή ποιοι) είναι οι δράστες της δολοφονίας. Η 27χρονη Πολωνή βρέθηκε νεκρή την Κυριακή, έπειτα από έξι ημέρες ερευνών, καθώς τα ίχνη της είχαν χαθεί από την προηγούμενη Δευτέρα.