Skip to main content

Πανελλαδικές 2023: Απαντήσεις και σχολιασμός των θεμάτων στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Το Naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις αφορούσαν τα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν.

Ηλεκτρικές Μηχανές ΕΠΑ.Λ.

Σύμφωνα με τον Δημήτριο Παπατσάκωνα, καθηγητής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα στο μάθημα Ηλεκτρικές Μηχανές ήταν βατά, αναμενόμενης δυσκολίας, με μικρή κλιμάκωση στις ασκήσεις. Τα θέματα της θεωρίας έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν με ανάλογα ερωτήματα και οι ασκήσεις είναι ανάλογης δυσκολίας με τις περσινές.

Ναυσιπλοΐα ΙΙ ΕΠΑ.Λ.

Τα σημερινά θέματα στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ ήταν ευκολότερα από τα περσινά, σύμφωνα με τον καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηλία Βλαχουτσάκο. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορεί να πετύχει έναν άριστο βαθμό. Η δομή είναι διαφορετική σε σχέση με παλαιότερα θέματα, καθώς έχει σημαντικά λιγότερες ασκήσεις.

Ναυτικές Μηχανές ΕΠΑ.Λ.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καραγκιαούρη, καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα φετινά θέματα κρίνονται βατά συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Υπάρχει όμως θέμα ερώτησης θεωρίας στο Γ1 η οποία ήταν εκτός ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το μάθημα των Ναυτικών Μηχανών.

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις ΕΠΑ.Λ.

Τα φετινά θέματα στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις ήταν αναμενόμενης δυσκολίας, περίπου ανάλογης με τα περσινά, σύμφωνα με τον καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Νίκο Περούλη. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το 4ο θέμα στο οποίο οι μαθητές πρέπει να συνδυάσουν γνώσεις από όλο το βιβλίο και με κριτική σκέψη να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Σημειώνεται, ότι από το Σάββατο 17 Ιουνίου θα αρχίσουν με τα Αγγλικά οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων.

Το Naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.