Skip to main content

Έβρος: Σύσκεψη υπό τον Ι. Σαρμά για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου συγκάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση,  λόγω της έντονης κινητικότητας και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Έβρος: Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές – Σε ΚΥΤ οι 91 μετανάστες

Χθες γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία, που έχει και στο παρελθόν επιχειρήσει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και να προκαλέσει επεισόδια στην περιοχή.