Skip to main content

Πανελλαδικές: Υποψήφιος δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη για δήθεν αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Θεωρείται μεμονωμένο περιστατικό από το υπουργείο Παιδείας- Δεν αλλάζει κανένα εξεταστικό κέντρο.

Μεμονωμένο περιστατικό χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης την προσπάθεια απάτης σε βάρος υποψήφιου Πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος έλαβε τηλεφώνημα ότι αλλάζει το εξεταστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, υποψήφιος Πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολείο του Βόλου δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο. Του εξηγούσε μάλιστα ότι θα λάβει ένα email με ένα link, και μόλις το ενεργοποιήσει θα ενημερωθεί για το νέο εξεταστικό στο οποίο θα δώσει τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όταν το παιδί δέχθηκε το τηλεφώνημα, ήταν παρούσα και η μητέρα του, και αμέσως κάλεσαν τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κ. Κόπτσης είπε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τον διευθυντή εκπαίδευσης και, με εντολή του υπουργείου Παιδείας, έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές ότι δεν θα αλλάξει κανένα εξεταστικό κέντρο.

«Το θεωρούμε μεμονωμένο περιστατικό, περιμένουμε να δούμε εάν θα φανούν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά για να βγάλουμε ανακοινώσεις ή να πάρουμε άλλα μέτρα. Προς το παρόν ενημερώσαμε σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώσαμε ότι δεν αλλάζουν τα εξεταστικά κέντρα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μία αναταραχή. Δεν θα το καταφέρουν», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι όλα θα πάνε καλά στις Πανελλαδικές.

«Η λειτουργία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι διασφαλισμένη με ένα σύστημα διαφορετικό από αυτό των εσωτερικών εξετάσεων. Είναι απολύτως διασφαλισμένη με ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατέρρευσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα των απολυτήριων εξετάσεων του Λυκείου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, εντείνοντας τις ανησυχίες για το βαθμό θωράκισης του συστήματος εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.