Skip to main content

Ηράκλειο: Στο φως δύο θερμοκήπια με 780 δενδρύλλια χασίς

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν πάνω από 57 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 27.800 ευρώ

Αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε την Τρίτη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού Ηρακλείου, στην Κρήτη. Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη δύο ατόμων, Έλληνα κι αλλοδαπού, και η ταυτοποίηση ακόμα ενός Έλληνα, που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το  Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αναφορικά με δύο Έλληνες που καλλιεργούν κάνναβη και τη διακινούν σε σημαντικές ποσότητες, οργανώθηκε η συντονισμένη αυτή επιχείρηση σε περιοχή του δήμου Φαιστού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας των δύο Ελλήνων, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός.

Εντός των θερμοκηπίων βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από 780 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 κιλά και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο, κυνηγετικό όπλο, 265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 27.800 ευρώ, πτυσσόμενη ράβδος και όχημα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.