Skip to main content

Συγκεντρώσεις σήμερα για την εργατική Πρωτομαγιά-Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Intime News

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Χωρίς τα μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνει σήμερα η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ κατέρχονται σε 24ωρη απεργία για να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς.  Αντίστοιχα, με στάση εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Κατά συνέπεια, ακινητοποιημένα θα είναι την Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Επομένως θα κινηθούν κανονικά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Δείτε εδώ τις λεωφορειακές γραμμές στις οποίες όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Κανονικά θα κινηθούν επίσης τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Την ίδια ώρα, ματαιώσεις και τροποποιήσεις αναμένονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς στην απεργία συμμετέχει επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, θα κυκλοφορήσουν κάποιες επιβατικές αμαξοστοιχίες καθώς και τα λεωφορεία ενώ οι υπόλοιπες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές, εντός δικτύου, δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ισχύει προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα εργατικά σωματεία έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, τα ίδια σωματεία συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον Πειραιά, ενώ ομάδες περιφρούρησης των ναυτικών θα υπάρχουν στα λιμάνια της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.