Skip to main content

Δ. Κυπαρίσσης (Optima Bank) στους Δελφούς: Χρηματοδοτούμε την ελληνική οικονομία με μηδέν κόκκινα δάνεια στον ισολογισμό μας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

«Σε μία αγορά όπου 4 συστημικές τράπεζες έχουν 90% μερίδιο, αν φτιάξεις ένα σχήμα που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και έχει όραμα, μπορεί να πετύχει»

Υπάρχει χώρος για μικρές τράπεζες στην Ελλάδα; Αυτή ήταν η ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO της Optima Bank στο Delphi Economic Forum.

«Πάντα όταν ξεκινάει κάτι είναι μικρό, αλλά εξελίσσεται. Αλλά σήμερα δεν είμαστε πια μικροί» τόνισε. «Σε μία αγορά όπου 4 συστημικές τράπεζες έχουν 90% μερίδιο, αν φτιάξεις ένα σχήμα που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και έχει όραμα, μπορεί να πετύχει. Θέλαμε να φέρουμε κάτι νέο σε ένα περιβάλλον μεγάλων προκλήσεων, που είχε φέρει η κρίση» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε το έργο της Optima Bank ήταν και εύκολο και δύσκολο. «Δεν είχαμε τα βαρίδια του παρελθόντος, είχαμε τη δυνατότητα να κανουμε τα πράγματα όπως τα φανταζόμασταν. Έπρεπε να φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή. Τα σχεδιάσαμε με λευκό χαρτί και φτιάξαμε μία τράπεζα απλής τραπεζικής».

Τι σημαίνει αυτό; Έθεσαν ως στόχο να συγκεντρώσουν καταθέσεις και να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. «Η αγορά μας έχει αναγνωρίσει ότι κάτι κάνουμε καλά. Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα μετά τις συστημικές όσον αφορά στο υπόλοιπο των δανείων».

Τόνισε δε πως «έχουμε χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, όπως ακριβώς σχεδιάζαμε και μάλιστα με μηδέν κόκκινα δάνεια στον ισολογισμό μας».

Δείτε live: