Skip to main content

Σουδάν: Δύο Έλληνες τραυματίες από ρουκέτα

REUTERS/Mohamed Nureldin Abdallah

«Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι» ανέφερε ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας.

Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ του Σουδάν από ρουκέτα η οποία έπεσε κοντά σε εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας, ανέφερε ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης, «ήρθαν δυο Έλληνες και μας ειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε γιατί έξω από το ναό έχει πολλά τανκ, πολύ στρατό και είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Συντομεύσαμε τη λειτουργία όμως είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς αυτοί οι Έλληνες βγαίνοντας έξω από την εκκλησία και κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, γιατί μένουν μέσα στην ελληνική κοινότητα, έπεσε δίπλα τους μια ρουκέτα και τους τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι».

«Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης, το παλάτι. Όπως τόνισε, είναι επικίνδυνο να βγαίνει κανείς έξω.

Επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν: Μάχες και αδέσποτα πυρά

Από την πλευρά του, ο επίτιμος και άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η κατάσταση στο Χαρτούμ είναι επικίνδυνη. «Πρέπει να περάσουν μια δυο μέρες, να εκτονωθεί η κατάσταση ώστε να μπορέσουν να προσγειωθούν κάποια αεροπλάνα και σε συνδυασμό με την Ε.Ε. που έχει την εποπτεία να μπορέσει να γίνει κάποια εκκένωση αν χρειαστεί».

Σουδάν: Τι ακριβώς συμβαίνει στην αφρικανική χώρα – Η αντιπαλότητα πίσω από τις συγκρούσεις

ΥΠΕΞ: Σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια στο Σουδάν

Σύσταση προς τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο Σουδάν απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο τις συγκρούσεις στο Χαρτούμ και άλλες περιοχές της αφρικανικής χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στο Σουδάν να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις,  να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, και σε άλλες περιοχές, συνδέονται με τη μάχη για την εξουσία εντός της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.