Skip to main content

Άνοιξη στο Ρέθυμνο

Ιδανικός προορισμός για ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η «ζεστή» φιλοξενία των ντόπιων ανθρώπων σε συνδυασμό με τον εξαίσιο καιρό που γίνεται ολοένα και πιο ζεστός, κάνουν το Ρέθυμνο τον ιδανικό προορισμό για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης ο καιρός στο Ρέθυμνο είναι κυρίως ηλιόλουστος και ζεστός, γεμάτος μυρωδιές της θαλάσσιας αύρας ή των λεμονανθών στα σοκάκια της πόλης και στην εξοχή.

Οι ιδανικές συνθήκες για δραστηριότητες στην ύπαιθρο και στις ακτές προσφέρουν  μια πληθώρα από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ποδηλασία, περίπατοι στη φύση, ορειβασία,  περιηγήσεις σε χωριά, μοναστήρια , αρχαιολογικούς χώρους, παραθαλάσσιες περιοχές, επισκέψεις σε τυροκομεία, ξυλόφουρνους, ελαιοτριβεία, μελισσοκομεία και άλλους τόπους παραγωγής προϊόντων κ.α.

Η Άνοιξη είναι Ιδανική εποχή για όμορφες διαδρομές στη φύση στα περίχωρα του Ρεθύμνου. Στο τουριστικό site της πόλης  https://www.rethymno.guide/el/ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες, όποιο μέσο κι αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε για τις περιηγήσεις σας.

Το Ρέθυμνο είναι  επίσης ένας γαστρονομικός προορισμός

Οι λάτρεις της γαστρονομίας θα απολαύσουν τις γεύσεις των αυθεντικών πιάτων που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Πιάτα φτιαγμένα με τοπικά υλικά υψηλής ποιότητας, φρέσκα εποχιακά φρούτα, βότανα και λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς. Τα μενού αποτυπώνουν ένα δημιουργικό συνδυασμό τολμηρών γεύσεων βασισμένων σε ποικίλες κρητικές συνταγές που συνοδεύονται με ζεστή φιλοξενία. Η ποικιλία των εστιατορίων, οι ξεχωριστές γευστικές προτάσεις σε όμορφους ατμοσφαιρικούς χώρους, που ενίοτε στεγάζονται σε ενετικά αρχοντικά και διαθέτουν μια βραβευμένη λίστα κρασιών, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Δοκιμάστε χειροποίητα κοκτέιλ στα μπαρ στο ιστορικό κέντρο και στον παραλιακό δρόμο της Ελ. Βενιζέλου, φτιαγμένα με κύριο συστατικό τη ρακή ή και τοπικά πιάτα στα μικρά παραδοσιακά ρακάδικα και τα καφενεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην Παλιά Πόλη.

Λίγα λεπτά  πιο πέρα, οι μυρωδιές και οι εικόνες της ανοιξιάτικης φύσης,  αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε πιάτα της κρητικής γαστρονομίας συνοδευόμενα από καλό τοπικό κρασί σ’ ένα από τα 103 όμορφα γραφικά χωριά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο, η πόλη του ποδηλάτου

Το Ρέθυμνο, ως “Bike Friendly”- Πόλη Φιλική για Ποδήλατο, διαθέτει ένα δίκτυο αστικών ποδηλατοδρόμων που φτάνει τα 13 χιλιόμετρα και 130 χιλιόμετρα διαδρομών στην ευρύτερη ενδοχώρα. Οι πιο γνωστές ποδηλατικές διαδρομές  επεκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο, κάνοντας το γύρο του Κάστρου πάνω στην παραλία και οδηγώντας μας μέσα στην ιδιαίτερου κάλλους Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Η συγκεκριμένη διαδρομή δίνει στους ποδηλάτες την ευκαιρία να σταματήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης: μουσεία, μονοπάτια με βενετσιάνικες κρήνες και πόρτες, στέκια όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια τσικουδιά ή ένα γλυκό με τους ντόπιους.

Τον Ιούνιο (1 – 3), προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι «Μέρες Ποδηλάτου» με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο.

Το Ρέθυμνο έχει ένα σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα το οποίο είναι εμφανές σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Η πόλη του Ρεθύμνου, έχει δώσει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από το 1600 (Υστερομινωική ΙΙΙ) μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο. Το χτες, το σήμερα, το αύριο, το ζούμε κυρίως μέσα από τα Αναγεννησιακά και τα Μεσαιωνικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, θα συναντήσετε δείγματα αρχιτεκτονικής πολλών πολιτισμών με κτίρια που διασώζονται και έχουν αποκτήσει σύγχρονη χρήση. Στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε διαδρομές που αναδεικνύουν τον πολιτισμό (https://www.rethymno.guide/el/city-route-1-gr), την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης ( https://www.rethymno.guide/el/city-route-3-gr) και το ρομαντικό της χαρακτήρα (https://www.rethymno.guide/el/city-route-2-gr). Όποια διαδρομή και εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε, θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα γεμίσει με όμορφες εικόνες, χρώματα και αρώματα, το μυαλό και την καρδιά σας.

Ρέθυμνο, η πόλη του πολιτισμού και των γραμμάτων

·         Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης ,

·         το Αρχαιολογικό Μουσείο ,

·         το Ιστορικό – Λαογραφικό ,

·         το Μουσείο της Εκπαίδευσης,

·         το Παλαιοντολογικό Μουσείο ,

·          το Στρατιωτικό Μουσείο ,

είναι μόνο λίγα από τα Μουσεία που διηγούνται την ιστορία του τόπου και του λαού του και συμπληρώνονται από γκαλερί και υπαίθριες εκθέσεις με όλες τις μορφές τέχνης.

Κυκλοφορήστε με τα πόδια, με ποδήλατο ή με ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχοντας 75 σταθμούς φόρτισης σε όλη την επικράτεια του Δήμου, διότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη  με προσβασιμότητα και βιώσιμη κινητικότητα

Το Ρέθυμνο είναι γνωστό ως μια προσβάσιμη πόλη με υποδομές φιλικές προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Ρέθυμνο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προσβάσιμων διακοπών και χώρων αναψυχής για ηλικιωμένους και για όσους ταξιδεύουν με αναπηρία Προσβασιμότητα (rethymno.guide)

Προορισμός Ρέθυμνο για τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής σας.

Στο Ρέθυμνο οι επιλογές για τη γαμήλια τελετή σας είναι απεριόριστες.  Μπορείτε να επιλέξετε έναν παραδοσιακό γάμο στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, ή μια επίσημη τελετή σε ένα πολυτελές θέρετρο. Όσοι αγαπούν τη φύση, μπορούν να κάνουν το γάμο τους σε μια από τις πολλές ειδυλλιακές αμμουδιές του Ρεθύμνου, ανταλλάσσοντας όρκους αγάπης με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Ενώ όσοι είναι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή κάνοντας το γάμο τους στο ενετικό κάστρο Φορτέτζα, ή στο Φάρο του μοναδικού Ενετικού λιμανιού. Η ποικιλία προτάσεων από τους επαγγελματίες διοργανωτές, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον χώρο που θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας.

Αυτό που κάνει τους γάμους και όλες τις εκδηλώσεις σας στο Ρέθυμνο ένα μοναδικό γεγονός, είναι οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε προϋπολογισμό, δίνοντας σε σας και στους καλεσμένους σας την ευκαιρία να μοιραστείτε αξέχαστες αναμνήσεις.

Ο συνδυασμός του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού στις υπηρεσίες, της ευχάριστης και ζεστής φιλοξενίας των κατοίκων, των πολυάριθμων επιλογών σε δράσεις και εμπειρίες αλλά και της γαλήνιας και ανέφελης ξεκούρασης και ψυχαγωγίας, όλα πάνω σε σωστή σχέση τιμής – ποιότητας,  καθιστά το Ρέθυμνο ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο.

Καλώς να ορίσετε!