Skip to main content

Κολωνός: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στην 12χρονη

ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η οικία όπου διαμένει η 12χρονη επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα.

Στην επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη που έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, σημειώνοντας ότι η καταγγελία της ανήλικης εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Όπως αναφέρεται, μετά την καταγγελία χθες από συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, η οικία όπου διαμένει η ανήλικη επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Νέα ονόματα έδωσε η 12χρονη

Νωρίτερα μία από τις δικηγόρους που εκπροσωπούν την 12χρονη κατέθεσε νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί. Πρόκειται για 6 ή 7 νέα πρόσωπα.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα και καταθέσαμε μία νέα αίτηση προς την πρόεδρο του 33ου ανακριτικού τμήματος για συμπληρωματική κατάθεση του παιδιού, καθώς η προηγούμενη αίτηση που είχε κατατεθεί είχε απορριφθεί ως αόριστη», είπε η Αντωνία Λεγάκη εξερχόμενη.

Σχολιάζοντας την επίθεση, η κ. Λεγάκη είπε ότι «το πιο κεφαλαιώδες ζήτημα είναι η ασφάλεια της ζωής του παιδιού». Όπως είπε, η χθεσινή επίθεση δεν ήταν η μοναδική, αλλά ήταν η πιο σοβαρή που έχει λάβει χώρα. Ανέφερε μάλιστα μια σειρά περιστατικών και κατήγγειλε ότι η άλλη συνήγορος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, έχει επανειλημμένα αναφέρει στις αρχές ότι το παιδί κινδυνεύει.