Skip to main content

Hellenic train: Γιατί επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου στους συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, η Hellenic Train επέστρεψε το ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν διαδικτυακά όσοι και όσες βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε».

Η πράξη αυτή εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Βάιος Βλάχος, αδελφός του Βαγγέλη Βλάχου,  που έχασε την ζωή του  δήλωσε στον Ant1: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα.

Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic train έχει γνωστοποιήσει πως θα καταβάλει:

– Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού € 42.000,00

– Στους τραυματισθέντες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού (α) € 5.000,00 εάν κατά στην ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και (β) €10.000,00 εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σέ οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών όλων των ανωτέρω παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν προβλέπει συγκεκριμένο ποσό ελάχιστης προκαταβολής.

– Στις οικογένειες των θανόντων, στους τραυματίες και στους λοιπούς επιβάτες της ανω αμαξοστοιχίας κατά την στιγμή τού δυστυχήματος, αποζημίωση ποσού € 300,00 για τις πάσης φύσεως αποσκευές τους, περιλαμβανομένων χειραποσκευών, προσωπικών αντικειμένων και ζώων.