Skip to main content

Τέμπη: Νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες για να απολογηθούν

REUTERS/Alexandros Avramidis

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης πήρε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου για την προσεχή Τρίτη.

Προθεσμία ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη ανακριτή οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών και φαίνεται να αποχώρησαν νωρίτερα από τις βάρδιες τους.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης πήρε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου για την προσεχή Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Οι δύο σταθμάρχες επρόκειτο να καταθέσουν σήμερα, ωστόσο, ζητήθηκε η προθεσμία, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, λόγω των νέων στοιχείων, και του μεγάλου όγκου τους, που προέκυψαν μετά τις καταθέσεις των συνδικαλιστών του ΟΣΕ και της Hellenic Train που έγιναν χθες.

Σημειώνεται επίσης την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, απολογείται ο προϊστάμενος επιθεώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι ήταν ενισχυτικός, δεν ήταν δηλαδή ο κύριος σταθμάρχης. Από την άλλη, ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου θα ισχυριστεί ότι έφυγε μεν νωρίτερα, αλλά ακόμα και αν έφευγε στην ώρα του, στις 23:00 δηλαδή, η αμαξοστοιχία έφτασε στον σταθμό στις 23:02.