Skip to main content

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή κατέθεσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Συνεχίζονται οι κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση.

Στον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατέθετε επί 1,5 ώρα όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχαν σταλεί το προηγούμενο σχετικά με την επικινδυνότητα των διαδρομών στο σιδηρόδρομο, και τα οποία επί της ουσίας έθεταν ζητήματα ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και την Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τηλεδιοίκησης σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, παρά μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της Hellenic Train, Νικόλαος Λάζου, που κατέθεσε αμέσως μετά. Ο κ. Λάζου είπε πως θα έπρεπε να έχουν γίνει από το 2000 πάρα πολλά έργα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στον σιδηρόδρομου, τα οποία όμως δεν έγιναν. Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση, ανέφερε πως δεν υπάρχει στον σταθμό της Λάρισας.

Στο μεταξύ αναμένονται επίσης δικηγόροι των θυμάτων προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει τις κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση, ενώ αύριο αναμένονται επίσης οι καταθέσεις των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.