Skip to main content

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο – Θάνατος μαύρου από ασφυξία με 10 άτομα να τον «πνίγουν» επί 11 λεπτά

Νέα υπόθεση "Τζορτζ Φλόιντ" - Εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουν στο περιστατικό κοιτούν απαθείς

Νέα υπόθεση «Τζορτζ Φλόιντ» σοκάρει τις ΗΠΑ, μετά από βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, στο οποίο επτά αστυνομικοί και τρεις εργαζόμενοι σε ψυχιατρική κλινική στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ να καθηλώνουν με τα γόνατά τους στο έδαφος επί 11 λεπτά, 28χρονο μαύρο, μέχρι που αφήνει την τελευταία του πνοή, υπό το απαθές βλέμμα άλλων εργαζομένων στην κλινική, καθώς προσπαθούν να τον θέσουν «υπό περιορισμό».

Το βίντεο δημοσιοποίησε η εισαγγελέας της κομητείας Ντινγουίντι, Ανν Κάμπελ Μπάσκερβιλ, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, επτά αστυνομικούς του γραφείου του σερίφη και τρεις εργαζόμενους στην κλινική.

«Ο γιος μου αντιμετωπίστηκε σαν σκύλος, χειρότερα από σκύλο», είπε η μητέρα του Ίρβο Οτιένο, σε συνέντευξη Τύπου. «Το είδα με τα μάτια μου».

Ο δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Μπεν Κραμπ, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια, συνέκρινε το βίντεο με αυτό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ , που πυροδότησε πανεθνικές διαδηλώσεις για την αστυνομία χρήση βίας, ειδικά εναντίον έγχρωμων ανθρώπων.

«Ο Ίρβο χρειαζόταν ένα χέρι βοήθειας. Αυτό που πήρε ήταν μια υπερβολική δόση υπερβολικής βίας», είπε ο Κραμπ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 28χρονος, την στιγμή του φονικού περιστατικού ούτε \ήταν επιθετικός ούτε αντιστεκόταν. «Προσπαθούσε απλώς να αναπνεύσει», είπε στους δημοσιογράφους.

Δικηγόρος από την πλευρά των κατηγορουμένων,  δήλωσε στο CNN ότι είναι «απογοητευμένος» που ο εισαγγελέας δημοσίευσε το βίντεο επειδή «θα μπορούσε να επηρεάσει την ομάδα των ενόρκων».

naftemporiki.gr