Skip to main content

Ηλιούπολη: Ανήλικοι οι δύο δράστες ληστείας σε φαρμακείο

Είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν ως μέλη συμμορίας ανηλίκων που λήστευε άλλους ανήλικους.

Δύο 17χρονοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή τους, φορώντας χειρουργικές μάσκες, οι δύο ανήλικοι εισήλθαν σε φαρμακείο της περιοχής και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τον έναν σε πλατεία από κοινού με άλλους επτά ανήλικους, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, ταυτοποιήθηκε και δεύτερος 17χρονος που συμμετείχε στη ληστεία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Επιπλέον, σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος  ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης.

Οι δύο 17χρονοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.