Skip to main content

Ισ. Ντογιάκος: Ζητά στοιχεία για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα επαναξιολογήσει αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές ή άν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και άλλα άτομα για τους χειρισμούς τους.

Να του αποσταλούν τα στοιχεία για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας σε όλο το δίκτυο, ζητεί εγγράφως από την διοίκηση του ΟΣΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με την εντολή του, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ενημερωθεί για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν στους υπαιτίους.

Ο κ. Ντογιάκος θα επαναξιολογήσει αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές ή αν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και άλλα άτομα για τους χειρισμούς τους.

Ήδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει τον φάκελο για σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 με τέσσερις νεκρούς για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

Επίσης, ο προϊστάμενος  της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Χαρ. Βουρλιώτης προσδιόρισε τον έλεγχο για τις συμβάσεις του ΟΣΕ σε βάθος 15ετίας 

Οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί δήλωσε ο οικονομικός εισαγγελέας.