Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Θέμα χρόνου να απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι

INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που θα ρίξουν  φως στα αίτια που οδήγησαν στο να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. 

Θέμα χρόνου είναι να λάβουν κλήση για να απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι  οι οποίοι φέρονται να έχουν ποινικές ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας που φέρονται να αποχώρησαν νωρίτερα από την εργασία τους, δηλαδή πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους, αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, αδίκημα που επισείει ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια έως και ισόβια, αλλά και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, καθώς και των σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Από τις απολογίες των κατηγορουμένων, αλλά και από το υλικό που συγκεντρώνεται μέρα με τη μέρα από τις αρχές,  δεν αποκλείεται  να ανοίξει ο δρόμος για την άσκηση και νέων ποινικών διώξεων.

Τέμπη: Αναλαμβάνει ο νέος εφέτης ανακριτής- Ξεκινάει επιθεώρηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Οι δύο εφέτες ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα μελετήσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα τα αξιολογήσουν και θα κρίνουν εάν πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο.

Ούτως ή άλλως η παραγγελία που έχουν λάβει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, είναι να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση για να αποδοθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για την τραγωδία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που θα ρίξουν  φως στα αίτια που οδήγησαν στο να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η  προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει η εισαγγελία Βόλου για τους δύο γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης.

naftemporiki.gr