Skip to main content

Τέμπη: Αναλαμβάνει ο νέος εφέτης ανακριτής- Ξεκινάει επιθεώρηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

REUTERS/Alexandros Avramidis

Το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά. Ευθύνες και σε άλλες κατευθύνσεις

Για διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απόδοση ευθυνών ακόμη και σε υψηλά κλιμάκια του ΟΣΕ και των άλλων σιδηροδρομικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, κάνουν λόγο δικαστικές πηγές.

Το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά, ξεφεύγει από τους χειρισμούς του σταθμάρχη και μετατοπίζεται και σε άλλα πρόσωπα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπόθεση είναι πολυσύνθετη.

Η ανακριτική έρευνα συνεχίζεται, με τον εφέτη ανακριτή, που ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα, να αναλαμβάνει επίσημα πλέον την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο εφέτης ανακριτής θα ξεκινήσει την έρευνά του σήμερα, ίσως και αύριο, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εφέτης ανακριτής έχει παραλάβει το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας, ώστε να τη μελετήσει σε βάθος, καθώς η υπόθεση κρίνεται πολύπλοκη με πολλές παραμέτρους. Στόχος της διαδικασίας είναι οι δικαστικές Αρχές να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες στο σύνολό τους.

Επίσης ο εφέτης ανακριτής, θα λάβει και τα στοιχεία των δικαστικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή. Πρόκειται για εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα των ερευνών τους και περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.

Στο μεταξύ ενδέχεται να καλέσει να απολογηθούν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη την περασμένη εβδομάδα, και να προχωρήσουμε έτσι στο βασικό πυρήνα τις αναζήτησης των ευθυνών τόσο προσώπων αλλά και παραλείψεων, και ενδεχομένως και άλλων προσώπων από τον οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Τέμπη: Οι διάλογοι του σταθμάρχη, οι καταθέσεις και τα «αστεία» μέσω ασυρμάτου

Ξεκινάει επιθεώρηση ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο νέος (και μεταβατικός) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, θα ξεκινήσει επιθεώρηση από την Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα του σιδηροδρομικού δικτύου. Θα έχει συναντήσεις με σταθμάρχες και άλλους εργαζόμενους σε κομβικά σημεία. Είναι πιθανό να μεταβεί και στο σημείο του δυστυχήματος προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες αποκατάστασης.

Στο σημείο του δυστυχήματος, όπου προκλήθηκαν ζημιές και στο δίκτυο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έως και την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα:

Restart στα τρένα σε δύο στάδια με προτεραιότητα την ασφάλεια